Hoe werkt kindercoaching?

Mijn werkwijze bestaat uit vier stappen:

1. Kennismaking

De eerste kennismaking is een oriĆ«nterend gesprek om elkaar te leren kennen. Ik kijk of ik iets voor jullie kan betekenen. 

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Het vindt telefonisch plaats en duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt telefonisch of per e-mail een afspraak met mij maken.

 2. Intakegesprek 

Het intakegesprek is een verdiepend gesprek. Ik luister naar jullie verhaal en we brengen de hulpvraag in kaart. We bespreken ook de wederzijdse verwachtingen. Ik zal vertellen hoe het traject eruit zal gaan zien. Het gesprek duurt 60 minuten. Dit gesprek vindt bij voorkeur met beide ouders plaats. 

  3. Coachtraject 

Ieder kind is uniek, iedere sessie is anders. Bij de eerste sessie leer ik jouw kind beter kennen door middel van spelvormen, creatieve werkvormen en het voeren van gesprekjes. Er ontstaat een vertrouwensband waardoor je kind zich vrij genoeg voelt om over zijn of haar probleem te praten. We maken de hulpvraag duidelijk en stellen een plan van aanpak op. 

Ik werk met verschillende methodes en werkvormen die aansluiten bij jouw kind. In mijn praktijk krijgt het kind de ruimte om te praten, spelletjes te doen, creatief bezig te zijn en te bewegen. 

De duur van het coachingstraject hangt af van de hulpvraag en hoe de coachingsessies verlopen. Gemiddeld zijn er zes sessies nodig. 

Een sessie duurt 50-60 minuten. De laatste 10 minuten sluit de ouder aan. Het kind krijgt dan de gelegenheid om in eigen woorden te vertellen wat hij of zij heeft geleerd en waarmee hij of zij thuis aan de slag kan gaan.  

  4.  Eindevaluatie met ouder 

Samen met jou als ouder besluit ik wanneer het coachtraject wordt afgerond. Ik vind het belangrijk dat jouw kind met een goed en krachtig gevoel weer de wereld in gaat. Bij de eindevaluatie kijk ik met de ouder(s) terug op de hulpvraag en geef ik tips mee voor thuis. 

Waarom Kindercoach Kennemerland?

* Naast gediplomeerd Kindercoach ben ik ook in het bezit van een diploma Speltherapie en Mindfulness voor kinderen. 


* Als leerkracht bied ik oplossingen die makkelijk te integreren zijn in de klas.

 * Ik ben positief ingesteld en geloof in de kracht van jouw kind.