Over mij

Hoi, ik ben Simone Nieuwland. Geboren en opgegroeid in (in de buurt van) Utrecht en tegenwoordig woon ik in het mooie oude dorp van Uitgeest. Naast het werken in mijn praktijk ben ik ook met veel plezier werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. 

Ik geniet van de kinderen en van het lesgeven. De wereld van kinderen vind ik uniek. Hoe zij tegen de wereld aankijken, maar ook hoe ze zichzelf en elkaar zien, is bijzonder en onvergelijkbaar. Elke dag komt er wel een kind met een leuk verhaal, uitspraak of een gedachte die een lach op mijn gezicht tovert. 

Het mooiste van mijn werk als leerkracht en coach vind ik het contact met kinderen en jongeren. Ik ben nieuwsgierig naar wat hen bezighoudt en hoe zij in hun vel zitten. Ik zie altijd hun kwaliteiten, kracht en wijsheid. 

Ik zie heel veel verschillende kinderen. Het valt mij op dat wanneer een kind zich anders dan het “gemiddelde” kind ontwikkelt, dit al snel wordt gezien als afwijkend. Er is volgens de omgeving iets mis. Het kind krijgt al snel een label:  “Hij zal wel AD(H)D hebben.” of “Zij heeft echt iets autistisch." Dit is niet altijd terecht. Er bestaat een kans dat het kind zich gaat vereenzelvigen met het label en zich ernaar gaat gedragen. Ik vind dat we deze groep kinderen hiermee echt tekortdoen! Ik vind het belangrijk om te kijken wat het kind eigenlijk nodig heeft. 

Ik heb ervaren dat er onder het probleemgedrag prachtige kwaliteiten en behoeften verborgen liggen. Als we deze mooie kwaliteiten en deze behoeften gaan zien, komt het kind tot zijn of haar recht en kan het weer in zijn of haar eigen kracht gaan staan. In een ongedwongen sfeer ga ik met kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag. 


Naast mijn werk als kindercoach en leerkracht vul ik mijn vrije tijd graag in met yoga, koken, sporten, lezen en trek ik er graag op uit met mijn partner, familie of vriendinnen. Ik kan genieten van de gezelligheid van de mensen om mij heen en ik vind het ook heerlijk om alleen te zijn.

Heb je vragen? Of wil je een keertje kennismaken met mij? Neem dan contact met mij op.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Groetjes,

Simone Nieuwland

P.S. Wil je weten wat anderen over mij zeggen? Klik dan hier.

Waarom Kindercoach Kennemerland?

* Als leerkracht bied ik oplossingen die makkelijk te integreren zijn in de klas.

* Naast gediplomeerd Kindercoach, ben ik ook in het bezit van een diploma Speltherapie en Mindfulness voor kinderen. 

* Ik ben positief ingesteld en geloof in de kracht van jouw kind.