Kindercoach op school

Door stampvolle lesprogramma's, passend onderwijs en een overvolle klas heb je als leerkracht vaak onvoldoende tijd om goed aan de slag te gaan met het sociaal emotioneel welbevinden van een individuele leerling. Sommige leerlingen kunnen ontzettend veel van je energie vragen en zorgen ervoor dat je met een uitgeput gevoel naar huis gaat. Dit kan anders.

Rust en plezier
Als kindercoach kijk ik naar de gedragsproblematiek van het kind. Ik ga aan de slag met datgene waar jij als leerkracht geen tijd voor hebt. Hiermee voorkomen we een (verdere) leerachterstand en krijgt het kind de aandacht die het op dit moment nodig heeft. Er gaat meer rust in de klas komen. En ook niet onbelangrijk: jouw werkplezier neemt weer toe!

Ik ben zelf ook werkzaam als leerkracht. Daardoor kan ik mij goed in jou als juf/meester verplaatsen en neem ik makkelijk mee wat wel en wat niet mogelijk is bij jou in de klas.
 
Welke leerlingen kan ik weer goed op weg helpen?

  • Leerlingen die stelselmatig storend gedrag vertonen tijdens de les. 
  • Leerlingen die wiebelig en onrustig gedrag laten zien.
  • Leerlingen met concentratieproblemen.
  • Leerlingen die niet lekker in hun vel zitten. 
  • Leerlingen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt.

De voordelen van kindercoaching op school:

  • Ik neem werkdruk bij de leerkracht uit handen. 
  • Geen lange wachtlijsten zoals bij reguliere zorginstellingen. 
  • Het is laagdrempelig voor kinderen en ouders. De school is bekend terrein voor hen.
  • Een traject is kortdurend. Gemiddeld zijn er zes sessies nodig. 


Ben je benieuwd of ik iets kan betekenen bij jou op school? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. 

Waarom Kindercoach Kennemerland?

* Naast gediplomeerd Kindercoach ben ik ook in het bezit van een diploma Speltherapie en Mindfulness voor kinderen. 

* Als leerkracht bied ik oplossingen die makkelijk te integreren zijn in de klas.

 * Ik ben positief ingesteld en geloof in de kracht van jouw kind.